Топло с превалявания през почивните дни

 Топло с превалявания през почивните дни

В следобедните часове в събота на отделни места в страната ще превали и прегърми. Това прогнозират синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Облачността утре ще е разкъсана. Тя ще е по-значителна над Северна и Западна България. Вятърът ще е слаб, като в източните райони ще е умерен.

Предимно между 28 и 33 градуса ще са максималните температури.

Според прогнозата над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Макар по северното крайбрежие да има временни увеличения на облачността, е малко вероятно да вали.

По морето максималните температури ще са от 29 до 31 градуса.

Около 26 градуса ще е температурата на морската вода. Влиянието на морето ще бъде 2-3 бала.

С променлива облачност ще бъде времето над планините. Там в следобедните часове ще се развие купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Няма да вали в Източните Родопи и Странджа.

Синоптиците прогнозират, че температурите слабо ще се повишат. На височина 1200 максималната температура ще достигне около 23 градуса, а на 2000 метра – около 16 градуса.

В неделя също ще има разкъсана облачност, като над по-голямата част от страната тя ще намалява до слънчево време. Малко вероятно е да вали, смятат метеоролозите.

Между 28 и 33 градуса ще достигнат максималните температури.

В Източна България в понеделник ще се задържи слънчево. Около обяд и следобед ще бъде горещо.

Купесто-дъждовна облачност обаче ще се развива над западната половина на страната.

Във вторник ще бъде хладно и ветровито. В цялата страна ще вали и ще има гръмотевични бури.

Вирни се горе