Топъл понеделник, температури до 15 градуса

Топъл понеделник, температури до 15 градуса

Времето се затопля в Западна и Централна България. В Източна България ще вали дъжд и ще духа силен вятър, показва прогнозата на НИМХ. Сутринта в Западна България валежите ще спират и облачността от запад ще започне да се разкъсва и намалява.

Над Източна България ще е предимно облачно с валежи от дъжд, които вечерта ще спрат. В източните и южните райони ще духа силен юг-югозападен вятър. В западната и централна част от Дунавската равнина ще е почти тихо, сутринта ще се образуват мъгли и там дневните температури ще останат по-ниски. В останалата част от страната максималните ще са предимно между 10 и 15 градуса.

В планините на Западна България сутринта валежите, предимно от сняг, ще спират и облачността ще се разкъса, но ще се задържи значителна. В планините на изток ще е облачно с валежи от дъжд. Ще духа умерен, в Източна Стара планина, Странджа-Сакар и Източните Родопи – силен до бурен югозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра – около 6 градуса, на 2000 метра – около минус 1 градус.

По Черноморието ще е облачно с валежи от дъжд, на места около и след обяд ще са интензивни. Ще духа силен юг-югозападен вятър, който след обяд ще отслабне. Максимални температури на въздуха между 11 и 15 градуса. Температурата на морската вода ще е около 8 градуса.

Вирни се горе