Тест: Раздяла или търпение?!

Тест: Раздяла или търпение?!

Във всеки едни отношения има щастливи периоди, когато сме убедени, че нашата любов ще продължи вечно, но и доста мрачни, когато всичко ни дразни и ни се струва, че миналото няма да се върне.

Как да разберем дали да прекъснем отношенията или просто да изчакаме да излезем от “черната дупка”? Направете този тест и може да намерите отговора за себе си.

  1. Има ли обективна причина за настоящото охлаждане в чувствата?

А. Не, никакви негативни събития не е имало, само положителни емоции. Б. Да, наскоро в семейството се извършиха големи промени. В. Не знам, по-скоро не, отколкото да.

  1. Само вие ли изпитвате отчуждение от партньора или и двамата?

А. Струва ми се, че и на него са му омръзнали нашите отношения. Б. Да, и двамата изпитваме напрежение. В. Не, това се отнася само до мен.

  1. Какъв секс правите напоследък?

А. Скучен и предсказуем. Б. Не се случва често, но както преди е страстен. В. За мен – по-малко приятен, отколкото преди.

  1. Прекарвате ли заедно свободното си време?

А. Да, имаме традиционни дейности, които винаги вършим заедно. Б. Почти не – не се получава поради различни причини. В. На мен ми е по-комфортно да бъда с приятелки или сама, отколкото с него.

  1. Заглеждате ли се по други мъже?

А. Да, рядко, но нямам желание за запознанство. Б. Не, имам твърде много работа. В. Да, усещам се, че на улицата се заглеждам по симпатичните непознати мъже.

  1. Кой най-често е инициатор за кавгите?

А. В еднаква степен и двамата. Б. Този, който изпитва в определения момент по-голям стрес. В. Аз, защото всичко ме дразни.

  1. Мисълта да имате деца ви се струва:

А. Привлекателна. Б. Не на място. В. Неприемлива.

Отоговори:

Ако имате най-много отговори “А”, това означава, че вашите отношения са попаднали в капана, наречен рутина. Това не означава, че веднага трябва да започнете да си търсите нов партньор – напълно възможно е да съживите угасналите чувства. Може би те не са угаснали, а само са помътнели. Опитайте се да промените нещо в живота си: отидете на пътешествие в някоя екзотична страна или просто прекарайте отпуската си разделени. След известно време всичко ще стане ясно.

Ако сте събрали най-много отговори “Б”, вашите отношения са под влиянието на външни обстоятелства и големи промени в живота. Но любовта не е угаснала и ако вие успеете да преживеете този период, тя ще стане още по-силна – изпитанията ще ви сплотят. Между другото това може да се случи с отношенията не само поради неприятности. Понякога големият успех също се преживява много трудно от партньорите.

Ако преобладават отговори “В”, това означава, че трябва да приключите отношенията си. Възможно е вашият партньор да продължава да ви обича, но вашите чувства към него вече са се променили.

Вирни се горе