Тайната за красота - в хладилника

Тайната за красота - в хладилника

Замислете се за миг върху твърдението: Това, което слагате В тялото си (образно казано), е точно толкова важно за хубавата кожа, колкото и това, което слагаме ВЪРХУ него.

Но могат ли продуктите, които ядем за здраве, да окажат също толкова благотворен ефект, ако бъдат нанесени и външно?

Гримьорката на звездите Шалини Вадхера казва, че ако искате да станете неотразими, трябва да отворите хладилника. Вдъхновени от природата, ще ви разкрием тайните за красота на различните народи по света.

Банани за здрава коса

Ако косата ви започва да се изтощава, заради интензивно третиране с химия и сушене, може да приложите тази хавайска рецепта за супер лъскава и здрава грива:

Смачкайте с вилица 1 банан и после нанесете субстанцията по косата – от корена до края на косъма. Оставете да действа 15 минути и измийте със шампоан.

Бананите допринасят за възвръщането на естествената еластичност на косата, благодарение на високото си съдържание на калий.

Медена ласка за сияйно лице

Последвайте съвета за полякините с гладка кожа на лицето, която постигат, като му нанасят мед за интензивно хидратиране.

Достатъчен е само тънък слой и номерът ще стане. Сладката златиста течност заздравява и овлажнява кожата и е доста известна като анти-ейдж съставка. И като бонус – защитава кожата от вредните UV лъчи.

Нагрейте леко една малка купичка с мед. След като нанесете съвсем малко на скулата, за да проверите температурата, нанесете меда по цялото лице. Оставете маската да действа 15 минути и след това изплакнете първо с хладка, а след това със студена вода.

Чесън за здрави нокти

Добавете ситно нарязан чесън към лакочистителя си. Оставете го на престои от 7 до 10 дена и след това намажете ноктите си с течността. Това е една малка тайна за здрави нокти на доминиканските дами, които казват, че така те стават по-здрави от мидени черупки.

Костилки за красива кожа

Следващият път, когато похапвате маслини, не хвърляйте костилките – те са страхотен природен лек за сухата кожа.

Смелете ги с кухненския робот и ги използвайте като ексфолиант за тяло, с който да отстраните сухите и мъртви кожни клетки.

Вирни се горе