Тържествено беше отбелязана 180 –годишнината от началото на образователното дело в Момчиловци

 Тържествено беше отбелязана 180 –годишнината от началото на образователното дело в Момчиловци

Тържествено беше отбелязана 180 –годишнината от началото на образователното дело в Момчиловци и юбилей на ОУ „Св.св.Кирил и Методий”. В училището се проведе среща с образователната общност. Гост бе министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, който е патрон на празника.

В препълнената зала на читалището беше представена историята и основателите на просветната дейност в селото.

Приветствие отправи кметът Николай Мелемов. „За мен е чест и привилегия да ви поздравя по случай 180 години от началото на образователното дело в Момчиловци. Поздрав отправи и областният управител Недялко Славов.

Секретарят на община Смолян Момчил Николов прочете решение на Общинския съвет, с което училището се награждава за юбилея с парична награда от 1000 лв.

След това се изявиха талантите от училището и детската градина. Гости на тържеството бяха още депутатите д-р Даниела Дариткова, Дора Янкова, зам.-областният управител Владимир Гърбелов, началникът на РУО-Смолян Мария Семерджиева, кметът на Момчиловци Сийка Суркова и др.

По-късно бяха открити официално Майските празници в селото. Беше открита чешма в памет на отец Константин Канев. Той е събрал историята на родопското село в книга и с този жест хората от Момчиловци отдават признателност към отец Канев.

Вирни се горе