Търсят новата Кралица на киселото мляко

Търсят новата Кралица на киселото мляко

Тази есен ще стане ясна и новата Кралица на Киселото мляко в Родопите, като до крайния срок за записване на красавиците, които искат да носят новата титла Мис Родопи остава само седмица.

В конкурса за 2018 г., който е част от Фестивала на киселото мляко и се провежда в смолянското село Момчиловци, могат да участват дами от цяла България. Те трябва да са на възраст от 16 до 24 години. Наградният фонд е в размер на 8000 лв. Желаещите да участват в конкурса могат да се явят на национален кастинг в София в края на август или на регионален кастинг в с. Момчиловци на 3 септември, съобщи Дарик.

Датата за провеждане на Фестивала на киселото мляко претърпя за пореден път промяна, като след последната той трябва да се проведе от 21 до 23 септември.

Фестивалът на киселото мляко, който се провежда за четвърта поредна година в с. Момчиловци.

Събитието е под патронажа на Министерството на културата, а съорганизатор на празника е китайската компания Bright Dairy, популяризирала на пазара в азиатската страна мляко с марка „Момчиловци”. Фестивалът представя киселото мляко на Родопите като храна на дълголетниците и част от традициите на здравословно хранене.

Вирни се горе