Търсят кандидати за значими постижения по равнопоставеност на жените и мъжете

Търсят кандидати за значими постижения по равнопоставеност на жените и мъжете

Министерство на труда и социалната политика набира кандидатури на институции и организации за връчване на Отличителен знак за значими постижения в ефективното изпълнение на политиката по равнопоставеност на жените и мъжете.

Предвижда се да бъдат връчени награди в три категории: държавни институции (централна и местна власт); стопански и нестопански организации; обществени организации и институции.

Основната цел на присъждането на Отличителния знак е да се насърчат усилията на все повече институции/организации, както и конкуренцията между тях, което на свой ред да доведе до по-ефективни политики, насочени към постигане на равнопоставеността на жените и мъжете в България.

Отличителният знак е символ на престиж и стимул за подобряване на управлението с цел постигане на равнопоставеност за всички. Наградените институции ще могат да ползват плакета за популяризиране на своята дейност.

Условия, на които следва да отговарят кандидатите са публикувани на адрес: https://www.mlsp.government.bg/index.php?section=POLICIESI&I=292&lang

Документите за кандидатстване се подават в срок до 17:30 часа на 11.02.2019 г. в Приемната на Министерството на труда и социалната политика.

Отличителният знак ще бъде връчен в края на април 2019 г., във връзка с годишнината от обнародването на Закона за равнопоставеност на жените и мъжете.

Вирни се горе