Свеж дъх без четка и паста?

Свеж дъх без четка и паста?

В някои ситуации не е удачно да дъвчете дъвка или бонбон, за това заложете на чаша зелен чай.

Всеки иска да има свеж дъх в устата, но не винаги под ръка са ви четката и пастата за зъби, а от много дъвки и бонбони е по-вероятно да си развалите зъбите и да ви изпадат пломбите, ако разчитате само на тях. А и не навсякъде е приемливо да държите дъвка в устата си. Ето защо е добре да имате резервен вариант за всякакви ситуации.

Зеленият чай е отлично средство, което не само освежава дъха, но и не позволява на вредните бактерии да се задържат в устната кухина. Проучванията показват, че флавоноидите (антиоксидантите в чая), съдържащи се само в една чаша зелен чай, ще помогнат за подобряване на метаболизма и за ослепителна усмивка.

Глътка свеж носи и киселото мляко. Особено полезни са киселите млека, които съдържат витамин D. Те потиска растежа на бактериите, които причиняват лошата миризма.

Един от най-бързите начини за освежаване дъха след хранене обаче си остава дъвката – по-добре да е без захар, за да се предпазите от кариес.

За почитателите на подправките има и други начини за запазване на свежия дъх – сдъвкване на магданоз, кориандър, мента, естрагон, евкалипт, розмарин или кардамон. Тези съставки обаче най-вероятно ще може да намерите когато сте у дома, а там на разположение ще са и четката и пастата ви за зъби, които си остават най-верният съюзник за запазване на добрата устна хигиена.

Вирни се горе