Сухи треви и храсти, автомобили и комини горяха през почивните дни в Смолянско

Сухи треви и храсти, автомобили и комини горяха през почивните дни в Смолянско

На осем сигнала за пожари откликнаха огнеборците през почивните дни в Смолянско, съобщиха от пресцентъра на ОД МВР Смолян.

На 18.01.2019 г. в 12.17ч. на тел.112 е получен сигнал за пожар в сухи треви и храсти на площ 3000 кв. м., намиращи се в с. Тънка Бара, местност “Чуките“, общ. Неделино. Предполагаемата причина е небрежност при боравене с открит огън. Няма унищожено имущество, спасена е иглолистна гора с площ около 10 декара. Произшествието е посетено и ликвидирано от един екип на УПБЗН – Неделино.

На същата дата в 13.10ч. на тел.112 е получен сигнал за пожар в сухи треви и храсти на площ 5000 кв. м., намиращи се в местността “Кирево“, общ. Неделино, собственост на 53-годишне мъж. Предполагаемата причина е небрежност при боравене с открит огън. Няма унищожено имущество, спасена е иглолистна с площ около 10 декара. Произшествието е посетено и ликвидирано от един екип на РСПБЗН – Златоград.

В 21.50 ч. на тел.112 е получен сигнал за пожар в комин на къща, намираща се в с. Могилица, общ. Смолян, собственост на 55- годишен мъж. Предполагаемата причина е непочистен комин. Няма унищожено имущество, спасени са три сгради, намиращи се в непосредствена близост. Произшествието е посетено и ликвидирано от екип на РСПБЗН – Смолян.

На 19.01.2019 г. в 11:00 ч. на тел.112 е получен сигнал за пожар в товарен автомобил „Мерцедес Атеро“, намиращ се в гр. Смолян на ул. „Белия камък“, собственост на частна фирма. Причина за пожара е късо съединение. Няма унищожено имущество, спасен е товареният автомобил. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН – Смолян.

На същата дата в 18:40 ч.на тел.112 е получен сигнал за пожар в комин на жилищен блок, намиращ се в гр. Смолян на ул. „Братан Шукеров“№5. Причина за пожара е непочистен комин. Няма унищожено имущество, спасена е сградата. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН – Смолян.

На 19.01.2019 г. в 20:20ч. на тел.112 е получен сигнал за пожар в жилищен блок, намиращ се в гр. Смолян в кв. „Нов център“ , Бл.15. Причина за пожара е непочистен комин. Няма унищожено имущество, спасена е сградата. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН – Смолян.

На 20.01.2019 г. в 03:19ч. на тел.112 е получен сигнал за пожар в комин на къща, намираща се в гр. Смолян на ул. „Боровец“-№9, собственост на 50-годишне мъж. Причина за пожара е непочистен комин. Няма унищожено имущество, спасена е сградата. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН – Смолян.

Вирни се горе