Студеното време продължава и след празниците

Студеното време продължава и след празниците

Днес облачността ще бъде значителна, но ще остане почти без валежи. Дневните температури ще бъдат между минус 2 и плюс 3 градуса, показва прогнозата за времето. Утре минималните температури ще са от минус 7 до минус 2, а дневните от минус 1 до 4, 5 градуса. В западните и южни райони ще превали съвсем слабо.

През първите два от четирите почивни дни ще бъде облачно. В четвъртък в почти цялата страна ще превалява слаб сняг, в южните райони дъжд и сняг. Валежите няма да са съществени, освен в Родопите и на места в централните и източни части на страната. Минималните температури ще бъдат от минус 5 до нула, а максималните в четвъртък от минус 1 до 4, 5, в петък с 2-3 градуса по-високи.

В петък преваляванията ще отслабват и спират, а в събота облачността ще се разкъсва и намалява до слънчево време. Минималните температури ще останат малко под нула градуса, а дневните ще се повишат и ще са от 3 до 8 градуса, в крайните южни райони до 10-11. В Дунавската равнина ще духа умерен и силен северозапад-западен вятър.

В неделя вятърът ще смени направлението си от север-северозапад и с него над страната ще започне да прониква студен арктичен въздух. Облачността ще се увеличи и на места, главно в Североизточна България е възможен слаб сняг. Температурите ще се понижат.

Вирни се горе