Знам.бе стартира платформа за интерактивни уроци

 Знам.бе стартира платформа за интерактивни уроци

Образователната инициатива „Знам.бе“ стартира своята платформа за интерактивни уроци в началото на 2021 година. Според основателите на инициативата това е естествения начин, по който децата учат и чрез платформата искат да покажат, че всеки един урок може да бъде занимателен и да увлича детето. Така и учителите биха могли да имат още един инструмент в часовете си.

„Уроците, които сме подготвили, могат да служат като чудесен инструмент за по-добро възприемане на учебния материал, да се използват за самостоятелни занимания за децата у дома или от учителите по време на редовните занятия. Те представят информационните технологии и тяхната връзка с другите предмети в училище. Чрез тези уроци помагаме на учители и ученици да възприемат и представят по-добре материала в отделните предмети“, споделя Ангел Георгиев от „Знам.бе“. Към момента от „Знам.бе“ работят по уроци, които не са заложени в учебната програма, но засягат изграждането на умения като критично мислене и финансова грамотност. „В момента работим по уроци, които не са заложени в учебната програма, но предоставят на децата съществени знания и умения за „света на възрастните”, от който те скоро ще бъдат част. Такива важни и релевантни теми са критичното мислене и финансовата грамотност на младите хора, умението да презентират себе си и идеите си, знанията как да се ориентират в медийна среда и да отсяват информация“, коментира още Ангел Георгиев. Знам.бе е образователна инициатива, която стартира през 2019 г. Основната цел на екипа е повишаване на общата грамотност на населението. Екипът е известен с разработването на кариерен тест, който насочва учениците към професионално направление, базирано на техните интереси.

Екипът на Знам.бе реализира и национално образователно турне в края на 2019 година в 28 града в България, а през 2020 година посетиха още 10 града, от които излъчваха онлайн. Основателите са носители на наградите “Агент на промяната” на фондация “Сошъл фючър”, както и на наградата на Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) за образователна инициатива на 2019 година. Образователната инициатива Знам.бе излъчва и подкаст “За учителите”. Това е първият образователен подкаст у нас. Целта на организаторите е да покажат добрите примери в българското образование, които могат да послужат за вдъхновение на други учители от цялата страна. Епизодите излизат всеки четвъртък и са достъпни безплатно.

За повече информация:

Сайт на Знам.бе: https://znam.be/

Официална Фейсбук страница: https://www.facebook.com/znam.be

Вирни се горе