Жегата отстъпва за кратко

Жегата отстъпва за кратко

Над страната ще започне промяна във времето. От запад ще започне да нахлува новата въздушна маса, която до края на денонощието ще обхване цялата страна, съобщиха от НИМХ.

Вятърът ще се усили, а температурите ще се понижат – главно в западната част от страната. В останалата част все още ще бъде горещо.

Над Западна България облачността ще намалее до слънчево. Температурите към 14 ч. ще са от около 30° в северозападната част от страната до 36-38° в източните райони.

Над планините ще има временно увеличение на облачността, след пладне над Централна и Източна Стара планина, както и в Родопската област на места ще прегърми и превали. Вятърът по билата ще е умерен и силен от северозапад.

И по Черноморието ще настъпи временно увеличение на облачността, но ще превали едва през нощта. Вятърът през по-голямата част от деня ще бъде от югоизток, умерен. Ще остане горещо с максимални температури около 33°-35°. Вълнението през деня ще е слабо 2-3 бала, с тенденция на усилване през нощта. Температурата на морската вода е около 25°-27°.

Жълт код е обявен в Централна, Северна, Източна и в част от Югозападна България, съобщиха от НИМХ.

Кодът е в сила заради високи температури в 18 области. Над останалите 10 области кодът е зелен.

Високи ще бъдат температурите в Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Кърджали, Хасково, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Бургас, Варна, Добрич, Шумен, Търговище, Велико Търново, Плевен, Разград, Силистра, Добрич.

Вижте повече за времето у нас и в чужбина на Sinoptik.bg

Вирни се горе