Застудяване и облаци на хоризонта днес

Застудяване и облаци на хоризонта днес

Днес облачността от север-североизток ще продължи да се увеличава и до вечерта ще обхване цялата страна, но превалявания от дъжд ще има само в северните и източните райони. Вятърът от североизток ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух. Максималните температури ще бъдат в много широки граници – от 9°-10° в североизточните райони до 22° в югозападните.

Над планините облачността от север също ще се увеличава, но през деня ще се задържи почти без валеж. Ще духа слаб, по най-високите планини умерен, предимно западен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра – около 13°, на 2000 метра – около 7°.

В четвъртък ще бъде предимно облачно и на много места ще превалява дъжд, в планините над 1500 метра – сняг. Дневните температури навсякъде ще се понижат и ще са предимно между 7° и 12°. В петък вятърът ще се ориентира от югоизток и ще започне затопляне. Ще остане предимно облачно, слаби превалявания ще има все още на места в Южна България, в процес на спиране.

През почивните дни и в началото на следващата седмица повишението на температурите ще продължи. В събота ще преобладава облачно време, но само на отделни места в крайните източни райони са възможни слаби превалявания.

Вирни се горе