Проверяват яйцата и агнешко преди Великден

Проверяват яйцата и  агнешко преди Великден

Над 2 млн. яйца и 615 т. агнешко месо провериха инспекторите на „Държавния ветеринарно-санитарен контрол" (ДВСК) от началото на седмицата. Ветеринарите инспектираха 1 388 обекта от търговската мрежа в цялата страна и съставиха 10 акта за административни нарушения.

Сред най-честите нередности са продажба на агнешко без здравна маркировка, на яйца без търговски документ, маркировка и етикетировка, липса на етикет на български език върху кашони с яйца, липса на партидни номера върху разфасовки и др. При проверките бяха конфискувани и насочени за унищожаване в екарисаж общо 30 кг. агнешко месо. Това съобщи генералният директор на Националната ветеринарномедицинска служба (НВМС) д-р Йордан Войнов по време на дискусията „Великден безопасен", посветена на безопасността на храните в навечерието на Великденските празници.

Гражданите ще могат да подават сигнали за нередности към дежурните инспектори на ДВСК по празниците. Телефонните номера са публикувани на интернет сайта на НВМС www.nvms.government.bg.

Вирни се горе