Защо да изберем отопление с пелетна камина?

Защо да изберем отопление с пелетна камина?

Много хора мечтаят след тежкия изморителен ден могат да се насладят на топлината и уюта, които може да ви осигури пелетната камина. До нея можете да седнете в креслото и да четете любимата си книга или просто да гледате телевизия.

Днес има огромен избор от различни камини, барбекю и печки, различни като дизайн, вид на пещ, модел и начин на отопление. Пелетната камина е вграден или независим източник на топлина за помещението. Освен прякото им предназначение, подобни решения се съчетават безпроблемно с всякакъв вид интериор, а гледката на открит огън създава уют и доставя естетическо удоволствие. Въпреки факта, че днес има много разновидности на малогабаритно отоплително оборудване, пелетните камини заемат водещи позиции, именно в тях се реализират всички предимства на просто технологично решение, безвредна работа и ефективно отопление.

Защо да изберем пелетна камина?

Компактен размер. Камини от този тип идеално се вписват както в малка кухня, така и в просторна всекидневна. Многофункционалност. Дизайните се допълват от удобни контролни панели, което позволява регулиране от разстояние.

Автоматизация на работата. Почти всички операции за отопление и изгаряне се извършват без човешка намеса (подаване на гориво, контрол на горенето и др.). Възможност за конфигуриране с мощност с висока точност, време за включване и изключване. Това е много удобно, тъй като ви позволява да затопляте стаята дистанционно. Например, можете да програмирате устройството да се включи в навечерието на уикенда преди да пристигнете на вилата или да изключите късно просто да се включи преди да си дойдете от работа. Пелетната камина, в сравнение с обикновените отоплителни уреди, има по-голямо отдаване – 85% срещу 40%. Можете също така да свържете отоплителни радиатори към модели с водна риза, което дава възможност да се отоплява не само помещението, в което е монтирана камината директно, но и съседните помещения. Съществуват дългосрочни горивни системи за намаляване на честотата на зареждане на горивната камера.

Безвредна работа. Дизайнът на устройството осигурява автономна система за управление, която осигурява безвредна работа на камината. Пелетите в пещта, изгарят напълно след изключване на горелката. В купата, където се извършва директно изгаряне, количеството гориво може да се побере в ръката, което предотвратява повторно изгаряне и отравяне от вредните изгорели газове. След като човек натисне бутона за изключване, камината спира за 10 минути. Дълъг експлоатационен живот (до 15 години).

Според производителите [https://stopli.me/kamini-na-peleti][��елетните камини] могат самостоятелно да отопляват жилището. Ако погледнете работните параметри, разходът на гориво е много по-малък при пелетните камини, в сравнение с обикновената камина и някои от котлите на твърдо гориво.

Пелети са гранули от пресовани отпадъци при преработката на дървесина. Вследствие приготвянето им от чиста дървесина без различни химически добавки, те имат много безспорни предимства. Пелетите са с висока плътност и много малко съдържание на влага (8-12%), което е важно за висококачествения процес на горене.

При ниско съдържание на влага в горивото, отделянето на топлина става по-бързо и в резултат на това ефективността на системата става по-висока. Пелетите се изгарят почти напълно, а пепелта е минималното количество.

Евтините пелети са по-добри от обикновените дърва. Но от тях има по-малко топлина, отколкото от други носители на енергия. Стойността има значение. Както показва практиката, в момента пелетите са най-икономичното гориво. И това е основната причина за разпространението на пелетните камини за отопление в европейските страни, споредлят от https://stopli.me/.

Вирни се горе