Започва затопляне, докога ще продължи?

Започва затопляне, докога ще продължи?

Времето над страната във вторник ще бъде с разкъсана средна и висока облачност, която по-късно през деня ще започне да се увеличава и вплътнява. Вятърът от запад-северозапад ще се усили и ще бъде умерен до силен.

Вятърът ще се усили и в Дунавската равнина, както и в районите на Пазарджик и Пловдив ще достига скорости до 40-50 км/ч. Дневните температури ще се повишат още и максималните ще бъдат 6 и 11 градуса, в София – около 6 градуса.

Във вторник сутрин мръсен въздух дишат жителите на районите на Горна Оряховица и Смолян. В Горна Оряховица станцията отчита концентрация на фините прахови частици 2 пъти над допустимите норми, информира NOVA.

Над планините

също ще има разкъсана облачност, по-значителна след обяд и на отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4 градуса, на 2000 метра – около минус 3 градуса.

В сряда температурите слабо ще се понижат. Облачността ще бъде значителна, ще има превалявания от дъжд и сняг.

Повече слънчеви часове вероятно ще има в четвъртък, когато и на много места в страната термометрите ще показват приятни за сезона температури, предимно от 9 до 14 градуса.

В петък, когато е и първият ден от новия месец, времето ще бъде приятно и слънчево. Но през почивните дни времето ще се прояви като типично мартенско и ще донесе валежи и малко по-ниски температури. В неделя очакваме леко захлаждане и слаби валежи от дъжд, а в планините – и от сняг.

Вирни се горе