Започва голямото завръщане, ограничава се движението на тирове

Започва голямото завръщане, ограничава се движението на тирове

Започва голямото завръщане след коледните и новогодишни празници. Голяма част от държавните служители сляха двата празника и оставиха прибирането за днес. По тази причина се разминаха и прогнозите за КАТ за големи задръствания след Коледа.

Най-много тапи се очакват в следобедните часове по магистралите „Хемус“, „Струма“ и “Тракия“. От пътна полиция напомнят да тръгнете отпочинали, да спазвате ограниченията за скоростта и дистанцията.

От 14 ч. до 20 ч. се ограничава движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътища, съобщиха от АПИ. Целта е повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата в края на трите почивни дни, уточниха от пътната агенция.

Шофьорите трябва да тръгват на път с автомобили подготвени за зимни условия, да карат внимателно и със съобразена скорост, да не предприемат резки маневри и да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на “Пътна полиция”, която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението, напомнят от АПИ.

Вирни се горе