Започва бавно затопляне

Започва бавно затопляне

Днес ще започне бавно затопляне. Температурите вече няма да са екстремно ниски, но все пак ще остане по-студено от обичайното. Над страната времето ще бъде облачно. На места ще превали слаб сняг и главно в Северозападна България ще се образува нова снежна покривка около 5 см. В повечето райони ще е почти тихо, но по Черноморието ще духа слаб до умерен източен-югоизточен вятър. Максимални температури – между минус 7° и минус 2°, по Черноморието и в Югозападна България – около нулата. В София – минус 1°.

Атмосферното налягане ще се понижава. В планините ще бъде облачно и мъгливо. Ще превали слаб сняг. Вятърът ще е югозападен, по високите части западен, предимно умерен. Максимална температура на 1200 метра – около минус 4°, на 2000 метра – около минус 10°.

Над Черноморието ще бъде облачно. Възможно е по южното крайбрежие да превали слаб сняг. Вятърът ще е вече от изток-югоизток, слаб до умерен. Максимални температури на въздуха – между 0° и 3°. Температурата на морската вода край Шабла е минус 2°, край Бургас – около 3°.

Вирни се горе