Юли-време за море!

Юли-време за море!

Времето през юли 2012 ще зарадва всички любители на лятната почивка и ще даде прекрасни възможности за отдих на морето или планината. В някой части на страната месец юли е най-топлия и температурите достигат максимални стойности, като термометрите надминават скалата от 40 градуса и достигат 42-45 в обедните часове.

В тези моменти излизането и излагането на преки слънчеви личи не е препоръчително и повечето специалисти съветват да се стои на дебела сянка и да се приемат много течности, за да не се получи обезводняване или топлинни удари. Максималните средно месечните температури за юли 2012 се очаква да бъдат в рамките на 32 – 38 градуса, а най-ниските стойности може да достигнат 11- 16 градуса по целзий.

В морските курорти температурите ще са подходящи за активен летен отдих и ще достигнат средно месечните с около 3-4 градуса под стойностите им. Валежите за месец юли се очаква да бъдат не повече от стандартното за този период на годината, а именно от 2 до 4 дни и те ще бъдат кратки, възможно е и разрязване на летни бури, но те ще преминат бързо и времето отново ще се усмихне на почиващите.

Високите температури ще накарат много хора да търсят спасение в планинските курорти или в прохладните помещения, които разполагат с климатизация и добра вентилация на въздуха. Повишаващите се температури през годините ще накарат повече хора да се замислят за инсталиране на климатизация и всеки, който не го е направил е добре да помисли малко по-рано за тази задава, защото в наближаване на големите жеги ще се засилят и продажбите и същевременно монтирането на тази техника ще бъде отложено във времето, заради натовареността на екипите.

Хората, които смятат да пътуват в чужбина през месец юли 2012 е добре да се запознаят и с прогнозата за времето за съответната дестинация, за да не се окажат оборудвани с неподходяща екипировка или да са сложили неправилен тоалет в куфарите.

Вирни се горе