Времето започва да се разваля от понеделник

Времето започва да се разваля от понеделник

Седмицата ще започне с доста разнообразно в различните части от страната време.

В местата с мъгла и ниска облачност ще бъде с ниски температури, а в планинските райони температурите ще са по-високи от обичайните за последната десетдневка на ноември.

През нощта от запад ще започне увеличение на облачността.

Почти тихо с минимални температури между 2 и 7 градуса, в София – около 2 градуса.

През деня облачността ще се увеличава, а вечерта в западните райони ще превали дъжд.

В Източна България ще духа слаб, по-късно през деня умерен югоизточен вятър. На места в низините и по долините на реките през нощта и утре ще остане мъгливо или с ниска облачност. Там и дневните температури ще са по-ниски.

В останалата част от страната максималните ще са между 12 и 17 градуса. В София – около 12 градуса. Над планините облачността ще бъде предимно значителна.

Едва привечер на отделни места в планините от Югозападна България ще превали дъжд, през нощта срещу вторник над 2000 метра – слаб сняг.

Ще духа силен, по откритите части бурен югозападен вятър. максималната температура на 1200 метра ще бъде 11 градуса, на 2000 метра – около 5 градуса.

По Черноморието ще има ниска облачност и мъгли. По-късно през деня ще се усили вятърът от югоизток, мъглата ще се вдигне, но облачността ще остане значителна.

Максимални температури по крайбрежието – до 14-15 градуса, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала, но с тенденция на усилване.

Вирни се горе