Времето се затопля, очакват ни температури до 30 градуса

Времето се затопля, очакват ни температури до 30 градуса

През почивните дни и в понеделник затоплянето ще продължи – дневните температури в началото на новата седмица ще достигнат 27-30 градуса, по-ниски ще остават по Черноморието. Превалявания с гръмотевици ще има само на отделни места – в събота, главно в източните, а в неделя и понеделник – в планинските райони.

В събота ще преобладава слънчево време. В следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места, главно в източните райони ще има краткотрайни превалявания от дъжд с гръмотевици. Ще е почти тихо и топло. Максималните температури ще са между 23 и 28 градуса.

Над планините ще е предимно слънчево време с временни увеличения на облачността. На отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 17 градуса, на 2000 метра – около 10 градуса.

Над Черноморието облачността ще е значителна. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен предимно северен вятър, който през деня ще се ориентира от югоизток. Максимални температури 19-22 градуса.

В неделя ще бъде предимно слънчево, като отново ще има кратки превалявания не само в източните райони, но и в планинските места. Температурите още малко ще се повишат, стигайки до 30 градуса.

Във вторник и сряда от запад ще проникне хладен въздух, но през първия ден температурите ще се задържат сравнително високи.

Въздушната маса над страната ще бъде силно неустойчива. Главно в часовете около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. В четвъртък понижението на температурите ще продължи, облачността ще бъде предимно значителна, остават и условията за валежи.

Вирни се горе