Времето през март - очакват ни пролетни температури около 20-25 градуса

Времето през март - очакват ни пролетни температури около 20-25 градуса

Температурите ще бъдат от -8 до 25 градуса по Целзий

Баба Марта е позната с променливи настроения и капризен характер, така че очакваме и слънце, и валежи, според синоптиците

Средната месечна температура за месец март ще е около и над нормата. Месечната сума на валежите ще бъде между 40 и 60 л/кв.м в равнините и между 60 и 90 л/кв.м в планините.

През първите 10 дни на март температурите ще бъдат по-високи от обичайните. На 1 март ще бъде предимно слънчево, но през следващите го 2-3 дни ще има слаби превалявания от дъжд и сняг на места. После 1-2 дни пак ще бъде слънчево и меко и после отново ще завали. В края на десетдневието отново ще има повишаване на температурите.

През второто десетдневие също ще има периоди на слънчеви дни и на валежи. Около 11 март ще има условия за валежи, които ще се задържат около 1-2 дни. Същото ще се случи и около 16 март. В северните и западните части на страната ще бъдат възможни и снеговалежи.

Третото десетдневие на месеца ще запази температурите близки до обичайните. Тогава времето ще бъде по-меко, но между 22 и 24 март отново се очакват валежи от дъжд.

Началото на астрономическата пролет ще настъпи на 20 март в 23:58 часа.

Вирни се горе