Вече няма да хвърлят пясък по магистралите

Вече няма да хвърлят пясък по магистралите

Готови сме за посрещане на зимата и пътищата в страната ще бъдат обработвани и почиствани навреме. Това каза председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров по БНТ. Той допълни, че след 5 ноември фирмите, които не са готови за зимата, вече се глобяват. Реално те губят пари от това, че не са направили необходимите усилия да се подготвят до началото на зимния сезон, каза Лазаров, цитиран от “Фокус”.

Срокът, който АПИ са дали за окончателно окомплектоване на машини с материали е 15 ноември. След тази дата санкциите ще бъдат значително по-високи от тези, които получават досега. Тези десет дни, които допълнително бяха дадени на фирмите, бяха един буферен период, уточни Лазаров.

Които не са готови, реално не са получили пари за това, че ще поддържат дежурства за зимата, добави той.

Лазар Лазаров каза още, че вече няма да се хвърля пясък върху първокласните пътища и автомагистралите, където скоростите са по-високи. Това по думите му е от гледна точна на безопасността. Борбата със зимата и хлъзгавите пътища ще се води основно с химически вещества, каза още директорът на АПИ.

Вирни се горе