Валежите спират, но температурите падат

 Валежите спират, но температурите падат

Предстоят няколко дни с ниски сутрешни стойности

Валежите по преминаващия от запад на изток студен фронт постепенно ще намаляват и ще спират. В събота все още ще има условия за превалявания в някои централни и източни райони, докато в Западна България облачността ще се разкъсва. Вятърът ще е студен и ще задържи температурите в най-топлата част на денонощието между 17 и 22 градуса. Сравнително по-топло ще е в източните райони на страната.

В планините и през двата почивни дни ще е студено с температури в събота следобед между 5 и 13 градуса. На места, в по-ниските масиви, ще превалява дъжд, по най-високите места над 2 000 метра ще прехвърча сняг.

Захлаждането продължава и в неделя. Валежи в последния ден на седмицата са възможни на изолирани места в планинските масиви южно от Стара планина. В районите без вятър сутринта може да е мъгливо. Температурите в ранните часове на много места ще са под 10 градуса, а през деня докъм 15.

През новата седмица времето сутрин и вечер ще е студено. В понеделник и вторник сутринта температурите в ранните часове, най-вече в Западна България, ще се движат в диапазона от 0 до 5 градуса с предпоставка за есенни слани. Следобедите градусите няма да надвишават 15 градуса. През втората половина на следващата седмица времето ще поеме курс към леко затопляне с кулминация през почивните дни.

Вирни се горе