Валежи на места, температури 7-14 градуса

  Валежи на места, температури 7-14 градуса

Днес ще преобладава облачно време, а на места ще има и слаби валежи от дъжд. С умерен вятър от североизток ще започне да прониква по-студен въздух. Минималните температури ще бъдат между 0° и 8°, максималните – от 7° до 14°.

По Черноморието ще е предимно облачно и на места, главно по южното крайбрежие, ще превалява слаб дъжд. Ще духа умерен север-североизточен вятър.

Максималните температури ще са 12 – 14°. Температурата на морската вода е около 14°. Вълнението на морето ще е 2 – 3 бала, вечерта ще се усили.

В планините облачността ще е по-често значителна. На места ще превали слаб дъжд. Почти без валежи и с повече слънце ще е в масивите от Югозападна България. Ще духа умерен източен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра – около 2°.

Във вторник ще остане ветровито. Ще има значителна облачност, а на отделни места, главно в Южна и Източна България, ще има и слаби превалявания от дъжд.

В сряда вятърът ще отслабне и ще стихне. Ще се задържи предимно облачно, почти без валежи. Минималните температури ще са между 2° и 7°, а максималните – между 8° и 13°.

Вирни се горе