В сряда най-студено, после идва най-горещият ден

 В сряда най-студено, после идва най-горещият ден

Валежите ще продължат до сряда. В същото време за днес се очакват гръмотевици, има условия и за градушки

Валежите ще приключат в сряда, тогава ще е и най-студено. В събота се очаква да е най-топлият ден от началото на годината.Това заяви синоптикът Симеон Матев пред “Здравей, България” по NOVA.

По думите му няма нищо по-естествено от това да вали през май.

Той уточни, че до сряда температурите ще бъдат по-ниски, характерни по-скоро за април месец.

Най-студено се очаква да е в сряда.

Синоптиците прогнозират, че събота ще е най-топлият ден от началото на годината досега. Очаква се температурите в градовете да достигнат дори 30 градуса.

В празничния понеделник в следобедните часове на много места ще има краткотрайни,

временно интензивни валежи, придружени с гръмотевици. Има условия за градушки.

Ще духа слаб, в Дунавската равнина умерен вятър от запад-северозапад, съобщиха от НИМХ. Минималните температури ще са между 7° и 12°, а максималните предимно между 18° и 23°.

Над планините ще има значителна облачност, с превалявания от дъжд и гръмотевици. Над 2500 метра преваляванията ще са от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 11°, на 2000 метра около 6°.

По Черноморието облачността ще бъде предимно значителна.

Около и след обяд ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени с гръмотевици. Вятърът ще е до умерен: преди обяд от запад, по-късно през деня ще се ориентира от юг-югозапад. Максималните температури ще са 16°-20°. Температурата на морската вода е 15-17°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Вирни се горе