УНСС обяви 17 нови специалности

УНСС обяви 17 нови специалности

Университетът за национално и световно стопанство обявява прием в 17 нови специалности от образователно-квалификационна степен магистър. Това съобщи проф. Веселка Павлова, заместник-ректор на УНСС и ръководител катедра „Статистика и иконометрия" в университета, цитирана от Фокус.

Приемът на документи започва днес.

Нови специалности във ВУЗ-а са „Емпирични социални и маркетингови изследвания", „бизнес информатика", „информационни технологии и бизнес анализ", „икономическа политика", „мениджмънт на недвижимата собственост", „икономическа социология" за специализация в направлението икономика и общество.

„Икономика на енергетиката", международен бизнес" – „европейски бизнес и финанси", която се реализира съвместно с университета Нотингам във Великобритания.

Нови специалност са и „дългът и финансовите кризи" във финансово счетоводното направление, „медии и политика", „продуцентство и културни индустрии", лидерство и организационна диагностика" в областта на социологията, „социално предприемачество", „европейска социална политика и социална работа".

„Това е доста голям набор от нови специалности. Общо магистърските ни специалности, за които предлагаме обучение, стават около 70, което е една много широка палитра от възможности за хората, които желаят да кандидатстват", каза още проф. Павлова.

Вирни се горе