Топъл и слънчев вторник

Топъл и слънчев вторник

Максималните температури ще бъдат между 22° и 27°, по-ниски по Черноморието.

Днес ще бъде предимно слънчево, след обяд с развитие на купеста облачност и на места, главно в планинските райони в западната половина от страната, ще има краткотрайни валежи, в Рило-Родопската област с гръмотевици. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от юг-югоизток. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Христо Христов от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Максимални температури на въздуха: 13°-16°. Температурата на морската вода е 12°-13°.

Над планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб югозападен, по най-високите върхове умерен запад-северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 15°, на 2000 метра – около 7°.

През следващите два дни ще преобладава слънчево време. Ще се развива купеста облачност и в следобедните часове в сряда на места, главно в планинските райони в западната половина от страната, а в четвъртък и на изток, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици.

В сряда вятърът ще е предимно слаб, от южната четвърт, в четвъртък временно ще се ориентира от запад-северозапад, в Дунавската равнина – умерен. Ще бъде и по-топло, минималните температури ще са предимно между 9° и 14°, на места в котловините 6°-7°, а максималните – предимно между 23° и 28°, по-ниски по Черноморието.

В петък за кратко вятърът отново ще бъде от юг, временно ще се усили, ще се повишат и температурите по Черноморието, но след обяд над много райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има валежи, придружени с гръмотевици, на отделни места интензивни и значителни по количество. С усилване на северозападния вятър ще започне понижение на температурите.

Вирни се горе