Българската агенция по безопасност на храните изтегля от пазара продуктите на фирма „НЕСА ССЕ” ЕООД

Българската агенция по безопасност на храните изтегля от пазара продуктите на фирма „НЕСА ССЕ” ЕООД

Българска агенция по безопасност на храните изтегля от търговската мрежа продуктите на фирма „НЕСА ССЕ” ЕООД, заради неспазване на разпореждане за спиране на дейността на бозоварна, собственост на фирмата.

На 11 януари инспекторите на Българска агенция по безопасност на храните, издават разпореждане за спиране на дейността на обект за производство на боза в град Долни Дъбник, собственост на фирма „НЕСА ССЕ” ЕООД. Причината за прекратяване на дейността на обекта са установени груби нарушения на действащото законодателство – не е предствен НАССР план, не е представена процедура за образуване на партида, използваните етикети не съответстват на нормативните изисквания, не е представен технологичен дневник, с което не може да се гарантира проследяемостта и безопасността на продукта, съобщиха от пресцентъра на земеделското министерство.

За контрол на изпълнението на заповедта за спиране на производствена дейност на обекта, е извършена последваща проверка в търговската мрежа в град Долни Дъбник и град Плевен от инспектори към Българска агенция по безопасност на храните и представител на сектор икономическа полиция към ОДМВР град Плевен. При проверката, в два търговски обекта е установено наличие на количества боза, произведени в нарушение на издадената заповед за спиране на дейността.

Всички налични количества боза са възбранени и спрени от реализация и ще бъдат унищожени. Собственикът на фирмата ще бъде санкциониран, съобразно действащото законодателство.

Вирни се горе