Температурите паднаха до минус 15 градуса

Температурите паднаха до минус 15 градуса

В първия ден на декември температурите в страната паднаха до минус 15 градуса. Най-студено през изминалото денонощие бе в Кнежа – минус 15, в Шумен температурата беше минус 14,4 градуса, а в Разград – минус 14.

За днес е обявен жълт код за опасно ниски температури за цяла Северна България.

През нощта срещу неделя ще остане студено, предимно ясно и почти тихо, с разкъсана висока облачност. Минималните температури ще достигнат минус 11.

В сутрешните часове на места в поречието на Дунав ще има ниска слоеста облачност или мъгла. През деня над страната ще бъде предимно слънчево. Максималните температури в Северна България ще са между минус 3 и 2 градуса, докато в Южна ще са предимно между 3 и 8 градуса.

В планините ще е подходящо за туризъм, ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен, по високите и открити части временно до силен югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра около 5 градуса, а на 2000 метра – около минус 2 градуса.

От понеделник до сряда съществени валежи не се очакват. През първите два дни от юг-югозапад ще се затопля, повече в планините и планинските райони. Облачността ще се увеличи и през втория ден на отделни места ще превали слаб дъжд. В западната и централната част на Дунавската равнина ниската облачност ще се задържи и там дневните температури все още ще остават отрицателни, а и минималните ще са предимно между минус 10° и минус 5°. През нощта срещу сряда там са възможни поледици.

В сряда вятърът временно ще е от северозапад, слаб, в Дунавската равнина до умерен. На места в страната ще превали слаб дъжд, в планините – слаб сняг. Дневните температури вече навсякъде ще са положителни, в повечето места между 6° и 11°. Преобладаващите минимални ще са между минус 2° и 3°.

Вирни се горе