Температурите падат, ще има гръмотевици и дъжд

Температурите падат, ще има гръмотевици и дъжд

В Западна и Централна България днес ще има валежи и гръмотевици, които вечерта ще обхванат и североизточните части. Предупреждение за значителни количества, силни гръмотевични бури и условия за градушки, е в сила в много райони от страната, с повишена опасност в Рило-Родопската област.

Ще бъде и много ветровито, особено в Дунавската равнина, където ще духа силен северозападен вятър. Максималните температури в северозападната половина от страната ще са между 29° и 33°, в югоизточните райони – до 35°, допълва БНТ.

На морския бряг ще бъде слънчево. След обяд вятърът ще се ориентира от изток и ще е до умерен.Максималните температури ще останат почти без промяна – между 27° и 30°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще бъде слабо. Превалявания и гръмотевици ще има и там, но през нощта срещу четвъртък.

В планините в следобедните часове ще има валежи и гръмотевици, на повече места и по-интензивни в Рило-Родопската област. Ще духа умерен северозападен, по най-високите части на Рила и Пирин, югозападен вятър. Максималната температура на 1200 м ще е около 25°, на 2000 м – около 18°.

В четвъртък температурите навсякъде ще се понижат и максималните ще бъдат между 27° и 32°. Валежите и в североизточните райони ще спрат, а вятърът ще отслабва. През следващите дни ще преобладава слънчево време, но в петък и събота не са изключени следобедни превалявания, с по-голяма вероятност в Югозападна България. Температурите бавно ще се повишават.

Вирни се горе