Температурите падат с 10 градуса, идва сняг

 Температурите падат с 10 градуса, идва сняг

Рязко понижение на температурите ще има още в понеделник. Времето в по-голямата част от страната в Централна и Източна България ще е облачно и ще има валежи. След вторник температурите рязко ще се понижат. В сряда дори по високите места се очаква да превали слаб сняг. Това разказа синоптикът Анастасия Кирилова пред “Събуди се” по NOVA.

До края на първото десетдневие ни очаква първо рязко застудяване и спиране на валежите. Това време ще се повтори до средата на второто десетдневие, когато пак ще има по-слънчево време. До края на месеца тенденцията е за предимно облачно време.

След хладното утро, днес пак ще е с летни температури между 25° и 30°.

Приятно ще е времето на морето. Сутринта ще има малко повече облаци, но после слънцето ще е щедро. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 23° и 27°. Температурата на морската вода е 19°-21°.

Няма да сбъркате, ако решите да си направите разходка в планината. През по-голямата част от деня ще е предимно слънчево. Постепенно облачността ще започне да се увеличава, но валежи не се очакват. Ще духа слаб югозападен, по върховете до умерен западен вятър. Ще остане топло.

В първия работен ден ще се заоблачи, а на места и ще превали.

Температурите слабо ще се понижат, но все още ще са сравнително високи.

Във вторник и сряда от северозапад ще прониква студен въздух и бързо ще захладнее; времето ще е ветровито, предимно облачно, с валежи. В сряда по високите части на планините се очаква да завали и сняг.

В четвъртък вятърът чувствително ще отслабне,

а след обяд ще се ориентира от югоизток. Валежите ще спрат. В петък на запад слънцето често ще се показа, а на изток ще е по-облачно, но няма да вали и ще бъде по-топло.

Като цяло синоптиците очакват зимата да е по-студена от миналогодишната, защото миналата е била необичайно топла.

Вирни се горе