Температурите от днес започват да се понижават

 Температурите от днес започват да се понижават

Започват да се понижават температурите в страната. Минималните температури ще бъдат между 0° и 7°, максималните – от 10° до 15°, в София – около 12°.

Днес след обяд видимостта ще се подобрява, но облачността ще продължи да се увеличава. Късно вечерта на отделни места в крайните западни и североизточни райони ще превали. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад.

Над планините облачността ще се увеличава. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 8 градуса, а на 2000 метра около 4.

Очаква се през нощта срещу сряда и в сряда да е облачно, възможно е да вали дъжд в много райони. Вятърът ще е от север, предимно слаб. В четвъртък се очаква да започне да прониква сравнително студен въздух. Температурите ще се понижават. В четвъртък и петък на повечето места облачността ще остане по-значителна. Вероятността за валежи е по-малка. Съществени разкъсвания на облачността ще има над Южна България в петък.

Очакваме след 20-ти ноември в планините над 1500 метра височина валежите да са от сняг. Това заяви синоптикът от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) Мариана Попова пред „Фокус“.

„Но в равнината част от страната, дори когато в тъмната част от деня дъждът да се премесва със сняг, не се очаква да се задържи снежна покривка“, каза тя.

Синоптикът добави, че този уикенд вероятността за валежи в планините е малка, като добави, че в неделя ще има и слънчеви часове, макар и не през целия ден.

Вирни се горе