Стефан се предаде, край на драмата в Сливен

Стефан се предаде, край на драмата в Сливен

След близо 40 часа престой в банката в Сливен похитителят – 27-годишният Стефан, се предаде.

Това потвърди шефът на областната дирекция на полицията.

Стефан Петров Стефанов излезе от банката с вдигнати ръце и с маска на лицето. На ръцете му бяха поставени белезници. В момента той се намира в областната дирекция на МВР.

Не се сбъднаха опасенията, че похитителят ще посегне на живота си.

Стефан Петров бе сам в трезора на банката след ден и половина без сън.

Психолози от МВР преговаряха с него цяла нощ. Той нямаше претенции и единствено се очакваше неговото решение.

Обстановката в района на „Инвестбанк" остава спокойна.

Припомняме, вниманието на България бе приковано в Сливен, където за първи път в съвременната историята на страната се извършви подобен престъпен акт.

Драмата започна в сряда в 16 часа, когато от клона на “Инвестбанк” в центъра на Сливен се чуват изстрели, а сигналът в полицията идва от паник-бутон в банковия клон.

Охранителят на банката, Станчо Стоев бе прострелян при опит да предотврати влизането на нарушителя.

След пет часова операция обаче Стоев е стабилизиран.

В банката похитителят държа шест жени като заложници. Благодарение на преговорите между него и психолози нито една от тях не пострада и всички бяха освободени.

Много версии за мотивите бяха коментирани през изминалите няколко дни – от това, че Стефан е имал заем до версията за любовна драма.

В мащабната акция участваха служители от различни структури на МВР – специализиран екип за преговори от Института по психология, СОБТ, полицаи от ОДМВР и др. под ръководството на главния секретар на МВР Калин Георгиев, в пряка координация с премиера Бойко Борисов и ръководството на министерството, в сътрудничество с местните органи на властта и банковата институция, със съдействието и подкрепата на граждани.

Стана ясно също, че оръжието – пистолет тип “Байкал”, с което Стефан Петров разполага, е лично, тъй като той е охранител по професия.

На специален брифинг вчера, главният секретар на МВР, поясни и че похитителят, е бил скъсан на изпит за шофьорска книжка и това прераснало в тази агресия, която се случи по-късно във финансовия клон.

Вирни се горе