Спряха тока на яхтено пристанище „Марина Диневи” в гр. Свети Влас

Спряха тока на яхтено пристанище „Марина Диневи” в гр. Свети Влас

„ЕВН България Електроразпределение” АД изпълни заповед на РДНСК Бургас за изключване на електрозахранването на яхтено пристанище „Марина Диневи” в гр. Свети Влас,съобщиха от компанията.

С изпълнение на заповедта „ЕВН България Електроразпределение” АД спази законовите си задължения.

Днес, 1-ви ноември 2010 г., служители на „ЕВН България Електроразпределение” АД преустановиха електрозахранването на обект в град Свети Влас с общо наименование „Яхтено пристанище – II етап: Тилна обслужваща застройка”, известен като яхтено пристанище „Марина Диневи”.

Спирането на електрозахранването е на основание издадена заповед номер ДК09-18/18/10.2010 г., от Регионална дирекция за национален строителен контрол /РДНСК/ Югоизточен район, за забрана достъп и ползване на строеж „Яхтено пристанище-II етап: Тилна обслужваща постройка” в гр. Свети Влас.

Съгласно заповедта обектът „се ползва по предназначение без да е въведен в експлоатация от компетентния орган по чл. 177 ЗУТ, т.е. без да е издадено разрешение за ползване от органите на ДНСК”.

До момента обектът е получавал електрозахранване на основание предоставен документ за разрешение за строеж, издадено от Община Несебър, и е бил със статут на временно захранен с електроенергия обект. Като такъв обектът е отговарял на изискванията за временно снабдяване с електроенергия.

Вирни се горе