Спират повикванията от нерегистрираните Prima карти

Спират повикванията от нерегистрираните Prima карти

От понеделник (4 януари) Мобилтел започва поетапно спиране на изходящите повиквания и кратките съобщения на нерегистрираните потребители на Prima.

От оператора припомнят, че официалният срок за регистрация на предплатените карти изтече преди дни – на 31 декември 2009 г.

До 31 януари 2010 г. клиентите, които не са регистрирали своите Prima карти, ще могат да получават обаждания и SMS-и, но след тази дата ще бъдат прекъснати и входящите повиквания.

Телефонните номера ще се запазят до изтичане на крайния срок на валидност на картата. Ако потребителят се регистрира преди този срок, предплатената услуга ще бъде възстановена.

Prima клиентите могат да регистрират своите карти освен в магазините на телекома и партньорите му Handy, Моби, Фонекс и Office 1 Superstore, и в над 3000 станции на Български пощи в цялата страна.

Към момента М-Тел отчита приблизително 880 000 регистрирани потребители на Prima.

Операторът припомня, че процедурата и сроковете за регистрация на предплатени карти са наложени от българското законодателство и всички мобилни оператори са задължени да ги изпълняват.

Вирни се горе