Идва захлаждане

Идва захлаждане

Какво ще е времето до края на работната седмица

В сряда ще преобладава облачно време, с превалявания от дъжд в западната половина от страната. Около и след обяд ще прегърми на отделни места в Западна България, където вятърът ще започне да се ориентира от запад-северозапад.

В Източна България ще продължи да духа слаб до умерен юг-югозападен вятър. Дневните температури ще се понижат и максималните ще бъдат предимно между 14 и 19 градуса. Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца и през деня бавно ще се повишава.

Над Черноморието

ще бъде предимно облачно. Ще продължи да духа слаб до умерен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще са между 14 и 18 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 8-10 градуса, а вълнението на морето – 2-3 бала.

Над планините

ще преобладава облачно време с валежи от дъжд, над 1600 метра – от сняг. Ще духа умерен до силен юг-югозападен вятър, който след обяд в масивите от Западна България ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще започне понижение на температурите. На отделни места по преминаващия студен атмосферен фронт ще прегърми. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 8 градуса, на 2000 метра – около 2 градуса.

През нощта срещу четвъртък, с продължаващото понижение на температурите, във високите котловинни полета дъждът временно ще се примеси със сняг. В четвъртък ще преобладава облачно време, с превалявания, предимно от дъжд, в районите с надморска височина над 700-800 м – сняг; в Родопите са възможни и гръмотевици.

Ще духа слаб до умерен, предимно запад-северозападен вятър. Минималните температури ще са предимно между 4 и 9 градуса, максималните – между 9 и 14 градуса.

Привечер и през нощта срещу петък валежите ще спрат, от югозапад и облачността ще се разкъса. Северозападният вятър ще отслабне, в петък през деня отново ще се ориентира от югозапад, в Източна България ще бъде до умерен. Сутрешните температури ще са по-ниски, дневните ще са с 3-4 градуса по-високи.

Вирни се горе