След проверка Захариева успокои: "Тракия" готова до 1 юли

След проверка Захариева успокои: "Тракия" готова до 1 юли

Няма никакви пречки ЛОТ 4 на автомагистрала “Тракия” да не бъде завършен и отворен за движение до 1 юли, заяви вицепремирът и министър на регионалното развитие и благоустройството Екатерина Захариева след проверка на строежа на магистралата.

Строителният министър посочи добрата организация на работата и координацията между различните изпълнители, както и значителният напредък при изграждането на цялата отсечка в сравнение с констатираното от нея преди два месеца.

Захариева посочи категорично, че предишните проблеми с недостига на пътностроителна техника и на инертни материали са решени, като на строежа работи единствената в страната машина за полагане на асфалт с ширина 11.5 метра.

На някои участъци от магистралата се полага циментовата стабилизация, на други – хидроизолациите и асфалтовите покрития, на трети се изграждат канавките и огражденията, поясни тя.

По думите на изпълнителния директор на агенция “Пътна инфраструктура” Лазар Лазаров лабораториите на агенцията извършват ежедневен контрол на качеството на изпълнението. Досега по ЛОТ 4 не са констатирани сериозни недостатъци при изграждането на пътната настилка или на съоръженията, посочи той.

Вирни се горе