Слънце, температури до 29 градуса

Слънце, температури до 29 градуса

Днес ще е предимно слънчево, с купеста облачност в следобедните часове, вероятността за валежи е малка. Ще духа слаб до умерен изток-североизточен вятър. Сутринта ще е хладно, а максималните температури след обяд ще са между 24° и 29°.

Това сочи справка в сайта на Национамния институт по метеорология и хидрология.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максимални температури между 24° и 27°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето в повечето райони ще е 3 бала, привечер ще отслабне.

Над планините ще преобладава слънчево време, с мъгли по билата и върховете до обяд и купеста облачност в следобедните часове. Само на изолирани места за кратко ще превали. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток, по най-високите части – от запад. Ще се задържи хладно за средата на юли с максимална температура на 1200 метра – около 18°, на 2000 метра – около 10°.

В сряда вятърът навсякъде ще отслабне, ще бъде с източна компонента. Ще е предимно слънчево, с купеста облачност в следобедните часове, вероятността за валежи е малка.

Слънце и високи температури и през следващите дни. От запад температурите ще започнат да се повишават и на места в низините дневните отново ще надхвърлят 30°. Сутрин ще бъде прохладно.

Вирни се горе