Слънце през двата почивни дни

Слънце през двата почивни дни

Подходящо ще е времето и през двата почивни за разходки сред природата. Преди обяд днес над по-голямата част от страната ще бъде облачно, но от запад облачността ще започне да се разкъсва и намалява, след обяд до слънчево време. В Дунавската равнина ще се появи до умерен запад-северозападен вятър. Максимални температури между 6° и 11°, в София около 8°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи Христо Христов, дежурен синоптик, цитиран от “Фокус”.

По Черноморието преди обяд ще има значителна ниска облачност, която впоследствие ще се разкъса, а до вечерта и намалее. Максимални температури 7°-8°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. В планините през уикенда времето ще бъде предимно слънчево. Ще е подходящо за туризъм. Ще духа умерен северозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра около 5°, на 2000 метра – около 0°.

В неделя времето в по-голямата част от страната ще е предимно слънчево. Ще има слаб вятър, а мъгли няма да се образуват.

Минималните температури в почивния ден ще бъдат между минус 3 и 2, а максималните – между 5 и 10.

Слънчево ще се задържи времето и в началото на следващата седмица.

Очаква се дневните температури да се повишат с 1-2 градуса. Вятърът ще стихне, но ще има условия за мъгли, предупреждават синоптиците.

Вирни се горе