Слънце на изток, гръмотевици на северозапад

Слънце на изток, гръмотевици на северозапад

Утре в Западна и Централна България ще бъде по-неустойчиво, с развитие на купестодъждовна облачност след пладне, с краткотрайни превалявания и гръмотевици, когато и вятърът временно ще се усилва чувствително, менейки рязко посоката си. По-интензивни ще са явленията в западната и централна част на Северна България. През по-голямата част от деня над Източна България ще се задържи предимно слънчево, с вятър от изток, след пладне до умерен. Максимални температури между 27°и 32°, в Югоизточна България до 34°, в София около 27°.

Атмосферното налягане ще се понижава.

В планините в следобедните часове ще бъде твърде неустойчиво. На места с интензивни краткотрайни превалявания и гръмотевици. Вятърът по билата ще бъде умерен от юг. На 1200 м.н.в дневната температура ще е около 21°, на 2000 м около 14°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. Вятърът ще бъде от изток – слаб, след пладне умерен. Максимални температури 28-30°. Температурата на морската вода е 25-27°, вълнението на морето слабо, с тенденция на усилване по южното крайбрежие.

Вирни се горе