Слънчево от днес до края на седмицата

Слънчево от днес до края на седмицата

Днес облачността и над крайните югоизточни райони ще се разкъса и намалее и над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. Минимални температури – между минус 9° и минус 2°, в София – минус 6°, максимални – между 0° и 6°.

В западната половина от страната ще е почти тихо. В източната ще продължи да духа умерен и силен вятър от север-североизток, но постепенно и там вятърът ще отслабва.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен, по високите части – силен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде минус 3°, на 2000 метра – около минус 10°.

До края на седмицата ще се задържи сухо, през повечето дни ще бъде и предимно слънчево. По-значителна облачност ще има към почивните дни. Вятърът в източните райони ще отслабне още. Сутрин ще е студено, в повечето райони с отрицателни минимални температури, в началото на периода до минус 9°. До петък дневните постепенно ще се повишават, но в края на седмицата за кратко от североизток ще проникне по-студен въздух. По Черноморието е възможно да превали слаб дъжд, в планините – съвсем слаб сняг.

Вирни се горе