Слънчево и топло ще бъде до края на седмицата

 Слънчево и топло ще бъде до края на седмицата

Предимно слънчево време ни очаква днес, като след обяд в планинските райони отново ще се развива купеста облачност, но ще се задържи почти без валежи. Ще духа слаб, в югоизточните райони – умерен вятър от изток-североизток. Дневните стойности ще се задържат без промяна – между 28° и 33°, в София около 28°.

Високите температури и сухото време в по-голямата част от страната отново създават условия за възникване на бързоразпространяващи се пожари. В районите в червен цвят, главно в югоизточната част от страната, опасността днес остава екстремална.

Предимно слънчево ще бъде времето и на морския бряг. Ще духа слаб, в южните райони – умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 25° и 28°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 2-3 бала.

В планините, в следобедните часове ще се развива купеста облачност, но слаби валежи ще има само на изолирани места.

Максималните температури в курортите ще са между 20° и 29°, а по високите върхове – около 10 – 12°. Ще духа слаб до умерен вятър с посока от североизток.

В дните до края на седмицата у нас ще се задържи предимно слънчево. Незначителна купеста облачност ще има през почивните дни в планинските райони, но вероятността за валежи е много малка. В събота вятърът временно ще се усили. Максималните температури в повечето райони ще са между 28° и 33°.

Вирни се горе