Слънчево и тихо време, температурите отново се повишават

Слънчево и тихо време, температурите отново се повишават

Днес времето ще бъде слънчево и почти тихо. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 32 и 37 градуса. Над Черноморието ще бъде слънчево и ще духа бриз. Максималните температури ще са между 28 и 31 градуса.

Температурата на морската вода ще е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Над планините ще бъде слънчево и по-топло. Ще духа слаб вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 29 градуса, на 2000 метра – около 22. Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за месеца.

В началото на новата седмица времето ще бъде предимно слънчево. По-значителна купеста облачност ще има в следобедните часове над планините в Югозападна България, където на изолирани места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб, в западната част на Дунавската равнина временно до умерен, северозападен вятър.

Температурите отново ще се повишат и през първите два дни от седмицата преобладаващите максимални ще са между 34 и 39 градуса, по Черноморието 28-31. В сряда със слаб до умерен вятър от северсевероизток температурите ще се понижат с 2 до 4 градуса. Следобед ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места в Североизточна България и планините на Югозападна, ще превали и прегърми.

Вирни се горе