Слънчева неделя за цялата страна

Слънчева неделя за цялата страна

Над страната времето днес бъде слънчево и топло за сезона, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Ще духа слаб и умерен вятър от запад-северозапад.

Максималните температури ще бъдат между 11 и 16 градуса, а в София около 12.

В планините ще бъде слънчево.

Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максимални температури на 1200 метра около 8, на 2000 метра около 3 градуса. Температурите в страната тази сутрин са в много широк интервал – отрицателни са по поречието на река Струма и на места в Тракия, където е тихо, а в районите с вятър от 3 до 12 м/сек. температурите са от 3 до 13 градуса – (от минус 7 в Кюстендил до 13 във Враца).

В планините – от минус 5 на връх Мусала, до 3 на Рожен в Родопите.

Слънчево ще бъде и по Черноморието.

Ще духа до умерен запад-северозападен вятър. Максимални температури между 10 и 13 градуса. Температурата на морската вода е 4-5 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В София температурата е минус 2, а относителната влажност на въздуха 94%, а атмосферното налягане – 954хПа, което е по-високо от средното за месеца и няма да се променя съществено.

През първите дни от следващата седмица

времето ще се задържи предимно слънчево и сравнително топло.

Сутрешните температури ще са около нулата, а дневните в повечето райони ще достигат 10-15 градуса.

В понеделник вятърът чувствително ще отслабне, във вторник ще се ориентира от югозапад, а в сряда ще стане северозападен, ще се усили и с него ще започне да прониква студен въздух.

Ще има временни увеличения на облачността и дневните температури ще бъдат малко по-ниски.

Вирни се горе