Слънчев, но мразовит понеделник!

Слънчев, но мразовит понеделник!

Днес, над югоизточната ще се задържи предимно облачно и до полунощ на изолирани места все още ще прехвърча сняг. Ще духа слаб, в Източна България до умерен север-северозападен вятър. Минималните температури днес ще са между минус 10° и минус 5°, по-ниски в югозападните райони. Това съобщи дежурният синоптик Виктория Клещанова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Над Черноморието облачността ще е променлива. Ще духа слаб до умерен север-северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 1° и 3°.

Над планините облачността ще е променлива, над масивите от Югоизточна България по-често значителна, на отделни места ще превалява слаб сняг. Ще духа умерен и силен северен вятър, по най-високите части ще е от североизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около минус 8°, на 2000 метра – минус 16°.

Във вторник със слаб, в Източна България до умерен вятър от север-североизток ще продължи да прониква студен въздух. Облачността ще е предимно значителна, с по-съществени разкъсвания и намаления над Западна България. Без съществени валежи.

Минималните температури ще са между минус 11° и минус 6°, а максималните – между минус 4° и 1°.

В сряда ще преобладава слънчево време. Вятърът ще стихне. Сутринта ще е доста студено, но дневните температури ще са по-високи.

В четвъртък преди обяд облачността временно ще се увеличи, не са изключени и изолирани слаби превалявания от сняг. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Ще бъде и още малко по-топло.

Вирни се горе