Слънчев и топъл петък

Слънчев и топъл петък

Днес отново ще бъде слънчево. Дневните температури още ще се повишат и максималните ще бъдат между 18° и 23°, в София – около 19°. В източните райони ще духа слаб вятър, предимно от юг.

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа до умерен, към края на деня силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра – около 8°.

През нощта срещу събота облачността бързо ще се увеличи и след обяд на места, главно в Северна България и планинските райони, ще превали слаб дъжд. Ще започне понижение на дневните температури – максималните ще бъдат от 7-8° в северозападните райони до 17-18° в югоизточните. Минималните – високи, предимно между 5° и 10°. През нощта срещу неделя и в неделя, с усилване на вятъра от изток-североизток, застудяването ще продължи. Ще бъде облачно, на много места с валежи от дъжд, в планините – от сняг, но с понижението на температурите и на места в Северна България, и по високите котловинни полета на Западна, дъждът ще премине в сняг.

Вирни се горе