Слаб сняг превалява в Смолян, студено в първия ден на новата година

Слаб сняг превалява в Смолян, студено в първия ден на новата година

Днес облачността ще е значителна и на много места в Северна и Източна България ще има превалявания от дъжд. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад и с него ще нахлува студен въздух. В сутрешните часове на места в Дунавската равнина и Предбалкана дъждът ще преминава в слаб сняг.

Слаб сняг превалява в Смолян през днешния ден.

Максималните температури ще са предимно между 2 и 7°. Това съобщи за Агенция “Фокус” дежурният синоптик от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) Георги Цеков. Атмосферното налягане e по-високо от средното за месеца и ще продължи да се повишава.

В планините ще бъде предимно облачно, ветровито и студено. На много места ще превалява слаб сняг. Ще духа умерен и силен вятър от север-северозапад и в комбинация с ниските температури усещането ще е за мразовито време. Максималната на височина 1200 метра ще е около минус 1°, на 2000 метра – около минус 6°.

В последния ден от тази година над страната ще преобладава облачно време, на места със слаби превалявания от дъжд и сняг. Ще духа до умерен вятър от изток. Минималните температури ще бъдат между минус 4 и 1 градуса, а максималните – между 1 и 6 градуса.

В новогодишната нощ все още на места ще превалява слаб сняг. Вятърът ще се ориентира от североизток, в източната половина от страната и ще се усили. Температурите към полунощ ще са от минус 3 до 2 градуса.

През първия ден от Новата година ще бъде студено, без съществени валежи.

Вирни се горе