Синоптиците предвиждат топло време до края на октомври

Синоптиците предвиждат топло време до края на октомври

Почивните дни ще бъдат топли и слънчеви, валежи не се очакват. В събота ще бъде слънчево, преди обяд в източните райони и на места по поречието на Дунав ще има ниска облачност или мъгла. Ще бъде почти тихо. Максималните температури, в повечето райони, ще бъдат между 22 и 27 градуса, в София – около 25. В часовете преди обяд ще има ниска облачност или мъгла, а след обяд ще бъде слънчево, ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще са между 19 и 21. Температурата на морската вода ще бъде 20- 21 градуса, а вълнението на морето – 1-2 бала.

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20, на 2000 метра – около 13 градуса.

В неделя и понеделник времето ще остане топло за периода, в повечето райони – и предимно слънчево, на места в низините в източната половина от страната и по поречието на Дунав, в часовете преди обяд ще има ниска облачност или мъгла. Ще бъде почти тихо. Преобладаващите максимални температури ще са между 22 и 27, а минималните – предимно между 7 и 12 градуса.

И във вторник ще бъде ясно и слънчево, с температури навсякъде над 20 градуса, за София около 24 градуса. В сряда температурите ще се понижат с градус-два и ще бъдат между 22 и 25 градуса.

В четвъртък и петък още малко ще се понижат, но ще остане топло за октомври. В събота – Денят за размисъл и Димитровден температурите ще бъдат от 20 до 24 градуса, за София около 21 градуса, по Черноморието 19-21 градуса, в Северна и на места в Южна България до около 24 градуса.

В неделя – 27 октомври – денят на изборите, ще има разкъсана облачност, валежи не се очакват, а температурите ще бъдат между 20 и 24 градуса, за София около 21 градуса.

Вирни се горе