Силвио Берлускони идва у нас

Силвио Берлускони идва у нас

На 15 октомври, четвъртък, по покана на премиера Бойко Борисов на официално посещение у нас ще е италианският му колега Силвио Берлускони. Това е първата визита на европейски лидер в София от поемането на управлението на страната от правителството на ГЕРБ. Двамата министър-председатели договориха предстоящата си среща в София в началото на септември на международен форум в Гданск.

Официалното посрещане на италианския премиер ще бъде на пл. „Св. Александър Невски". Министър-председателите Борисов и Берлускони ще приемат почетния караул и ще положат венец пред паметника на Незнайния воин. Веднага след приключването на церемонията е срещата им на четири очи в кабинета на премиера Борисов. Разговорите им ще продължат и на пленарното заседание, в което ще участват членовете на официалните делегации. На церемония в италианското посолство министър-председателят Бойко Борисов ще бъде награден с Орден за заслуги на Италианската република. Двамата премиери ще валидират и пощенска марка по повод 130 г. от установяване на дипломатическите отношения между България и Италия.

Премиерът Силвио Берлускони ще има среща с президента Георги Първанов. Италианският правителствен ръководител ще бъде удостоен с орден „Стара планина" с лента. Програмата му включва и среща с представители на Асоциацията на италианските бизнесмени. От българска страна на нея ще присъства министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.

Вирни се горе